ZESTAWY OBIADOWE
Hauptgerichte
Drób i wieprzowina
Geflügel- und Schweinegerichte
„Ucho od słonia” duży schabowy z frytkami
lub ziemniakami i surówką
„Ucho od słonia“Schnitzel mit Pommes Frites oder Kartoffeln und Salat
„Uszko od słonika” mały schabowy z frytkami lub ziemniakami i surówką
„Uszko od słonika” kleines Schnitzel mit Pommes Frites oder Kartoffeln und Salat
„Placek nie po węgiersku” placek kapuściano-ziemniaczany
z gulaszem wieprzowym z łopatki, kwaśną śmietaną,
surówką i barszczem czerwonym na wołowinie
„Placek nie po węgiersku” Kohl- und Kartoffelpuffer mit Schweinegulasch, Sauerrahm, Salat und Rote Beete Suppe
Pieczeń z karkówki w sosie z nutką suszonego podgrzybka
z ziemniakami, chrzanem na buraczkach i naszym ogórkiem kiszonym
Schweinenacken in Soße mit geschmortenen Steinpilzen, Salzkartoffeln und
unserer Salzgurke
Gulasz wieprzowy z kaszą jęczmienną lub gryczaną
i buraczkami smażonymi na maśle
Schweinegulasch mit Buchweizengrütze und gebratenen roten Beeten
Wątroba wieprzowa smażona po chłopsku z ziemniakami, duszoną cebulą i naszym ogórkiem kiszonym
Gebratene Schweineleber mit geschmorten Zwiebeln, Salzkartoffeln und unserer Salzgurke
Pierś z kurczaka a’la schabowy z frytkami lub ziemniakami,
surówką i sosem czosnkowym
Hähnchenbrust a’la Schnitzel mit Pommes Frites oder Salzkartoffeln und Salat
Grillowana pierś z kurczaka z ziemniakami i gotowanym
kalafiorem lub warzywami pod zasmażaną bułką tartą na maśle
gegrillte Hähnchenbrust mit Salzkartoffeln und gekochtem Blumenkohl oder Gemüse
Grillowana pierś z kurczaka na kurkach w śmietanie
z ćwiartkami pieczonych ziemniaków i świeżą surówką
gegrillte Hähnchenbrust mit Pfifferlingen in Rahm, gebackenen Kartoffeln und Salat
Grillowane polędwiczki z kurczaka w sosie śmietanowo-gorgonzolowym z frytkami i świeżą surówką
Gegrillte Hähnchenfilet in Sahne-Käse-Soße mit Pommes Frites und Salat
Wołowina
Rinderfleisch
Placek po węgiersku ze świeżo tartych ziemniaków
z gulaszem z polików wołowych papryki z naszym
ogórkiem kiszonym i kwaśną śmietaną: duży Ø 32
Kartoffelpuffer mit Rinderbäckchen und Paprika, dazu Salzgurke und Sauerrahm mały Ø 24
Zrazy z wołowiny w sosie z chleba razowego z kaszą gryczaną i buraczkami smażonym na maśle
Rinderfleisch in Soße mit Buchweizengrützen und roten Beeten