ZESTAWY OBIADOWE

Hauptgerichte

Drób i wieprzowina

Geflügel- und Schweinegerichte

Ucho od słonia” duży schabowy z frytkami

lub ziemniakami i surówką
„Ucho od słonia“Schnitzel mit Pommes Frites oder Kartoffeln und Salat

Uszko od słonika” mały schabowy z frytkami lub ziemniakami i surówką

Uszko od słonika” kleines Schnitzel mit Pommes Frites oder Kartoffeln und Salat

Placek nie po węgiersku” placek kapuściano-ziemniaczany

z gulaszem wieprzowym z łopatki, kwaśną śmietaną,

surówką i barszczem czerwonym na wołowinie
„Placek nie po węgiersku” Kohl- und Kartoffelpuffer mit Schweinegulasch, Sauerrahm, Salat und Rote Beete Suppe

Pieczeń z karkówki w sosie z nutką suszonego podgrzybka

z ziemniakami, chrzanem na buraczkach i naszym ogórkiem kiszonym
Schweinenacken in Soße mit geschmortenen Steinpilzen, Salzkartoffeln und

unserer Salzgurke

Gulasz wieprzowy z kaszą jęczmienną lub gryczaną

i buraczkami smażonymi na maśle

Schweinegulasch mit Buchweizengrütze und gebratenen roten Beeten

Wątroba wieprzowa smażona po chłopsku z ziemniakami, duszoną cebulą i naszym ogórkiem kiszonym
Gebratene Schweineleber mit geschmorten Zwiebeln, Salzkartoffeln und unserer Salzgurke

Pierś z kurczaka a’la schabowy z frytkami lub ziemniakami,

surówką i sosem czosnkowym

Hähnchenbrust a’la Schnitzel mit Pommes Frites oder Salzkartoffeln und Salat

Grillowana pierś z kurczaka z ziemniakami i gotowanym

kalafiorem lub warzywami pod zasmażaną bułką tartą na maśle

gegrillte Hähnchenbrust mit Salzkartoffeln und gekochtem Blumenkohl oder Gemüse

Grillowana pierś z kurczaka na kurkach w śmietanie

z ćwiartkami pieczonych ziemniaków i świeżą surówką

gegrillte Hähnchenbrust mit Pfifferlingen in Rahm, gebackenen Kartoffeln und Salat

Grillowane polędwiczki z kurczaka w sosie śmietanowo-gorgonzolowym z frytkami i świeżą surówką
Gegrillte Hähnchenfilet in Sahne-Käse-Soße mit Pommes Frites und Salat

Wołowina

Rinderfleisch

Placek po węgiersku ze świeżo tartych ziemniaków

z gulaszem z polików wołowych papryki z naszym

ogórkiem kiszonym i kwaśną śmietaną: duży Ø 32

Kartoffelpuffer mit Rinderbäckchen und Paprika, dazu Salzgurke und Sauerrahm mały Ø 24

Zrazy z wołowiny w sosie z chleba razowego z kaszą gryczaną i buraczkami smażonym na maśle

Rinderfleisch in Soße mit Buchweizengrützen und roten Beeten